Voorbereiden op een fotoshoot

Je gaat een Sugarcoated fotoshoot doen!! Super leuk! Maar nu wil je zelf vooraf natuurlijk wel de juiste voorbereidingen treffen om zo tot een geweldig resultaat te komen op de shoot dag zelf. Op deze pagina vind je een aantal praktische tips.

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Vintage Fotografie door Eva Schweizer

Waar moet je je vooral niet druk om maken

Puistjes, wallen, blauwe plekken, uitslag, irritatie van het scheren, brandplekjes, bovenarmen die niet rete strak zijn, cellulitis etc.

Dit komt in onze hulp bij het poseren en in de nabewerking helemaal goed. We veranderen je niet maar je zorgen wel dat ‘storende’ dingetjes naar de achtergrond verdwijnen zodat de prachtige punten de aandacht kunnen stelen.

Ter voorbereiding

Voor het beste resultaat vragen we je het volgende voor te bereiden. Plan een heerlijke tut avond voor jezelf de avond voor de shoot en de voorpret kan beginnen!

1. Kom alsjeblieft zonder make-up

De visagiste/haar styliste gaat je helemaal in de watten leggen. Het is prettig als ze kan starten op een schone huid die goed gehydrateerd is. Dus wel lekker insmeren met je dagcrème ‘s morgens.

2. Zorg voor SCHOON (VETVRIJ) gewassen & DROOG haar

Vettig haar is voor ons ontiegelijk lastig vintage te stylen dus let daar goed op! Was je haar de avond of de ochtend voor je shoot en föhn het goed droog. Gebruik geen styling producten in je haar! Na het wassen ook geen conditioner of masker graag. 

Mocht je clip-in extensions meebrengen zorg er dan voor dat de clips al op de extensions genaaid zitten, de extensions al in de shape van je haar geknipt zijn en dat ze volledig droog zijn. Geef direct bij aankomst aan de styliste aan dat je extensions in je vintage hairdo verwerkt wenst te hebben.

4. Verzorg je nagels!

Gelakte nagels maken je look compleet! Onze voorkeur gaat naar lekker aanwezig, rood of roze. Zorg dat dit al gebeurd is voor je in onze studio arriveert. Oeh en vergeet je teennagels niet!!

5. Werk je uitgroei bij

Indien nodig zorg ervoor dat de uitgroei van je geverfde haar voor de shoot is bijgewerkt. Zo zonde anders van het totaalplaatje.

Bovenstaande foto’s: Nancy en Dionne aan het werk met pin-up make-up en vintage hairstyling

Mee te nemen

1. Lingerie voor onder je kleding

Neem verschillende bh’s mee in diverse pasvormen (strapless, push-up) en kleuren (licht, donker). Neem mee wat je hebt, je hoeft ze niet speciaal aan te schaffen. 

2. Favoriet kledingstuk

Mocht je zelf een favoriet kledingstuk hebben wil je die dan meenemen? Dan hebben we keuze mocht het met die circa 1000 outfits van ons niet lukken haha!  (nog nooit gebeurd in 9 jaar tijd haha)

Heb je voor een Dark Pinup of Bedroom Boudoir shoot gekozen in lingerie?

Op de pagina Boudoir Lingerie Tips vind je info over wat wij allemaal voor je in huis hebben en over wat je zelf mee kunt nemen naar je shoot.
Lees het even rustig door. 

Bovenstaande foto’s: we zorgen natuurlijk goed voor je tijdens je shoot ervaring met de nodige hapjes en drankjes. Ook zie je de geweldige collectie kleding, schoenen en accessoires bij Sugarcoated

Do's & Don'ts tijdens een shoot

Mobiele telefoon

Het is super leuk om op je mobiel wat ‘behind the scenes’ momenten vast te leggen van deze hele ervaring in de studio. De visagie, de haarstyling, de kleding en de shoot. Vooral doen!!

Kom je alleen? Herinner ons er dan aan dat wij even wat snapshots met je mobiel maken, vinden we niet erg.

We vragen je wel om er rekening mee te houden dat wij in het fotostudio deel (tijdens het shooten zelf) liever geen mobieltjes voorbij zien vliegen. Het is vervelend als de mobiel daar voor afleiding zorgt dus laat hem dan lekker in je tas zitten.

Genieten

Last but not least! Vooral keihard genieten!! Maak je niet te druk, alles komt goed!